Кой е убиецът от Нови Искър? Сотир Цацаров на мнение, че…

Главният прокурор на България Сотир Цацаров взе отношение по въпроса с бруталното шесторно убийство в Нови Искър навръх Нова Година. Около деянието има много спекулации, макар че случаят изглежда затворен след самоубийството на Росен Ангелов. МВР са категорични, че именно той е извършителят жестокото действие.

В публичното пространство обаче има съмнения, че всичко това е инсценировка, а Росен Ангелов не е истинският извършител.

Главният прокурор Сотир Цацаров е категоричен, че случаят е приключен, а именно Ангелов е убиецът.

„За прокуратурата не съществува нито едно съмнение за това, че смъртта на Росен Ангелов се дължи на самоубийство, каза Цацаров. Съпоставката на фактите и на материала до момента не опровергават това. Каквито и спекулации да бъдат правени, каквито и въпроси да бъдат задавани, няма съмнение, че авторът на убийството е Росен Ангелов – това показват анализите на проектили, гилзи, ДНК-анализи. Тези престъпления поставят два въпроса, чието разрешаване предстои. Едното от тях е ефективността на системата на разкриваемост. Вторият момент е свързан с ефективността, бързината и обезпечеността на експертната дейност в МВР. Изключвам въпроса как за 24 часа се прави ДНК-експертиза – прави се в частна лаборатория срещу солидно заплащане за изключително тежки престъпления. Утре ще имаме среща с главния секретар за обезпечаване на средствата за института“, заяви Цацаров.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *