Какво се случва с Жорж Ганчев след инфаркта?

„Здрав съм, мога да кажа, че нося на бой!“ С присъщия си сарказъм и смях Жорж Ганчев коментира пред „България Днес“ здравословното си състояние след масивния инфаркт, който го повали в началото на месеца.

В събота 78-годишният политик бе изписан от столичната болница „Св. Екатерина“ след близо 2 седмици под засилено лекарско наблюдение. „За трети път ми се случва да не съм добре със здравето, но хората с каузи винаги оцеляват“, сподели пред вестника Ганчев.

„Лекарите ми предписаха лекарства, продължавам да се лекувам и вкъщи. Семейството ми е до мен и ме подкрепя, за което съм много щастлив. Съпругата ми е невероятна, бди над мен“, каза още той.

За да видят болния си баща, от Калифорния долитат и двете му дъщери Силвана и Джулия. „Преминали са над 10 000 км, за да ме видят, и зетят дойде. Радват ме децата“, не скри емоцията си политикът.

Ганчев скромно призна, че може би е единственият човек на земята, който има всичко, което е искал под слънцето. „Имам всичко и това ме прави щастлив, Бог да благослови и вас“, екзалтирано сподели той.

Политикът от зората на демокрацията получи масивен инфаркт на 3 юли на паркинга на площад „Александър Първи“ в столицата. За да стабилизират състоянието на Ганчев, медици разширили запушените кръвоносни съдове, което предотвратило влошаване на инфаркта и летален край.

Месец преди да падне в центъра на София, лидерът на бившия „Български бизнес блок“ чувствал дискомфорт и се оплаквал от тежест в гърдите и високо кръвно.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *