Истинско чудо! Нямо дете проговори на Кръстова гора

Нямо дете проговори, след като пи лековитата вода на аязмото в Кръстова гора. Това се е случило в навечерието на Кръстовден, разкри отец Серафим.

„Имахме и една жена, която беше болна от рак и имаше разсейки, която оздравя и за благодарност няколко години работеше безвъзмездно в манастира“, добавя попът.

Хората, на които им се е случило чудо, сами записват историите си в летописната книга и дори оставят имената и адресите си. И християни, и мюсюлмани вярват в свещените сили на Кръстова гора. Всяка година манастирският комплекс „Света Троица – Кръстова гора“ събира на 14 септември над 10 000 поклонници, на височина 1545 метра над морското равнище.

Повечето от тях разпъват палатки и надуваеми дюшеци и преспиват под открито небе, защото вярват в силата на Бога и в силата на свещеното място. Историите за чудесата, при които бездетни семейства се сдобиват с рожби, неми и глухи проговарят и чуват, а раково болни оздравяват, не са пресилени, макар напоследък силата на мястото да бе поставена под въпрос. Свещениците обясняват, че не всички се изцеляват, защото не вярват достатъчно.

Източник: Ретро

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *