Иван Ласкин прескочи трапа, но се бори с тежко заболяване

Има надежда за Иван Ласкин! Актьорът прескочи трапа и засега животът му е вън от опасност, пише „Уикенд”, позовавайки се на лекар от Втора градска болница в София, където лежи Ласкин. Според изданието втора седмица той се бори с последен стадий на цироза, причинена от злоупотреба с алкохола.

Конкретната диагноза на артиста с хаплив език е алкохолен хепатит, който провокирал и цирозата, обясни медикът.

Спасението е в намирането на нов черен дроб, с която задача в момента са натоварени всички приятели на лошото момче на българското кино. Най-активни в издирването на донор са най-близките до актьора – оперният певец Юлиян Константинов и рокаджията Димитър Ковачев – Фънки. Самата хирургическа процедура е много трудна и трае между 4 и 18 часа, подчерта информаторът с бяла престилка. Най-големият проблем обаче е намирането на донор, което понякога отнема години. При успех Иван Ласкин може да се подложи на трансплантация у нас или в чужбина.

Според нашият източник ВИП пациентът сам пожелал да бъде настанен във Втора градска, вместо във Военна болница, защото вярвал, че болните в критично състояние, постъпили за лечение при докторите под пагон, умирали. Както „Уикенд” пръв съобщи, до интензивния кабинет Иван Ласкин е отведен от Фънки. Известният промоутър получил среднощно обаждане от половинката на закъсалия със здравето артист – Александра Сърчаджиева. Разплакана, тв водещата обяснила на Фънки, който в миналото е работил като санитар в инфекциозна болница, че Иван изпаднал в тежка криза и получавал конвулсии.

Продуцентът и жури в „Като две капки вода” веднага се отзовал на молбата за помощ и за броени минути се добрал до жилището на арт семейството. Гледката била наистина плашеща – Ласкин се тресял с пяна по устата и не позволявал да го докосват, защото всеки допир му причинявал неистова болка. Малко по-късно започнал и да кърви. Фънки на мига взел решение да откарат Иван Ласкин в болница. Така актьорът попаднал в спешното на Втора градска и веднага бил настанен за стационарно лечение. Ден след публикацията в предния брой на „Уикенд” рокаджията отрече това да е вярно, но източника на вестника от болницата се кълне, че лично Фънки е закарал пострадалия си приятел.

Допреди дни непосредствена опасност за живота на бохема станал тромб в крака. Кръвният съсирек запушил артерия на крайника, който се подул до неузнаваемост, разкрил пред „Уикенд“ информатор от Втора градска болница. Сега и това състояние е овладяно и, за щастие, Иван Ласкин започва да се подобрява.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *