За всички майки на момичета: не подминавайте, прочетете и споделете

Казват, че ако Бог обича една жена, той я дарява с дъщеря. Ние, разбира се, не делим децата по пол, защото те са наистина дар от Господ, който е повече от безценен. Днес обаче ще ви споделим няколко важни неща, които всяка майка на момиче трябва да знае.

Вие сте първият пример за своята дъщеря. И като такъв, отговорността върху вас е голяма. Вие трябва да я научите да бъде добър човек, да бъде милостива, състрадателна и в същото време силна. Вие трябва да й показвате, че не се страхувате от трудностите, че невъзможни неща за вас няма, за да я превърнете в личност, която не се огъва пред първото препятствие.

Приемете, ако вашето момиче не си пада по момичешки неща. Мъжките момичета просто се раждат такива и няма да направите услуга на никого, ако просто се опитате да я напъхате в рокля и да я обзаведете с една дузина кукли. Оставете я да изживее своя живот така, както смята за добре.

Бъдете до нея. Не пускайте ръката й, когато е получила първата си двойка в училище, когато е преживяла първата си любовна мъка, когато се е скарала с най-добрата си приятелка. Покажете й, че вие сте константата, която никога няма да се промени и никога няма да я изостави.

Да, вие ще се карате често, ще си крещите една на друга и сигурно ще си тряскате врати. Но накрая ще се прегърнете и ще си простите всичко. Не позволявайте на различията да разделят пътищата ви, защото връзката между майка и дъщеря е толкова силна, че е истински грях тя да бъде прекъсната.

И най-важното: не забравяйте, че каквото и да става, майчината обич е най-силното нещо на този свят. И по-красиво чувство от това наистина няма.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *