Възрастните дами имали традиция един път в годината да се събират и да посещават заведението, а и сервитьорката ги познавала. Те решили да хапнат рибена супа и пържена риба.

Стоянка Крумова: Казвам може ли една група от 20 човека да приемете – 15 рибени чорби и 5 порции риба, а тя, ооо, каква е тази консумация в часа, когато има най-голямо посещение. Тук идват от фирми, работници, които се хранят, няма места. Голяма бройка сте, малка консумация, направете си консумация за по 5-6 лв. и ще стане, какво е туй за 2 лева аз да търча напред-назад.

Жените си избрали най-евтиното от менюто, според доходите си.

Малина Венева: Не могат да поставят такова условие на пенсионери с малки пенсии. Всеки си преценява какво може да похарчи.

Димитричка Енева: Не мога да си обясня защо така се отнасят с възрастните хора. Това е едно развлечение за възрастните. Възмущавам се от тяхната постъпка.

Възмущение изразиха и стотици в социалната мрежа. Това предизвика заведението публично да се извини и да покани възрастните дами на безплатен обяд.

Стоянка Крумова: Няма да отидем, ние сме обидени и какво обяснения, почерпка безплатно, да изясним случая, станало е недоразумение. Аз не виждам недоразумение, направо отказ беше.

За унижението, което са изпитали жените ще сезират националния омбудсман и Комисията за защита от дискриминация.