Жени сте и страдате от гъбички? Вижте 7 причини, отговорни за появата им

Според проучванията, 3 от 4 жени са страдали поне ведъж в живота си от вагинална кандидоза, по-позната като гъбички. А при цели 45% от тях инвекцията се е повторила. На какво обаче може да се дължи появата на гъбична инфекция? Вижте цели 7 причини за нея.

Антибиотици. При употребата на антибиотици настъпва дисбаланс в микрофлората. Затова при прием на такъв тип медикаменти се изписват и антимикотични средства, които да предотвратят растежа на гъбичките и предпазят организма от инфекция.

Диабет. Във вагината се съдържа захароподобно вещество, наречено гликопен. При жените, страдащи от диабет, нивото му може да се повиши и да стимулира растежа на гъбичките.

Бременност или хормонална терапия. Високите нива на естрогени през бременността или при провеждането на хормонална терапия също създават условия за образуването на кандида, тъй като влияят на киселинния баланс на вагината.

Месечният цикъл. Нивото на естроген е най-високо в средата на цикъла. Гъбичките може да започнат да растат по това време, а симптомите да се появят точно преди началото на следващата менструация.

Стрес. Гъбичките и вирусите „нападат” организма тогава, когато имунната му система е подтисната поради различни причини – заболявания, стрес и други. Неслучайно при бременните жени гъбичките се появяват много по-често: защото бременността подтиска имунната система.

Локална алергия. При допир на вагината с вещество, към което жената е алергична, може да се стимулира растежът на гъбичките.

Тесни панталони и синтетични материи. Такива дрехи и тъкани могат да стягат и задържат влага, като по този начин създават среда за развитие на гъбички.

Знаете ли коя е най-смъртоносната болест в света? Отговорът може да ви изненада!

loading...

One thought on “Жени сте и страдате от гъбички? Вижте 7 причини, отговорни за появата им

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *