Ето я цялата истина за Coca-Cola-та във веригите на McDonald’s

Фастфууд веригата McDonald’s може да губи борбата с останалите вериги и да е далече от новите движения за здравословно хранене, но има нещо, с което впечатлява и завладява. А това е нейната Coca-Cola. Има нещо магическо в голямата, студена Coca-Cola на McDonald’s, пише Стела Клайнерман от Insider.

Според нея няма друга верига ресторанти за бързо хранене, която може да се похвали с подобен продукт. Каква всъщност е причината за уникалния вкус? Ето какви може да са част от отговорите.

Съхранение

За разлика от повечето заведения за бързо хранене, напитката се доставя в пластмасови контейнери, докато тази на веригата идва в съдове от неръждаема стомана, които помагат за запазване на съставките и свежия й вкус.

Филтриране на вода

В уебсайта на веригата, пише, че „за да се гарантира добрия стандарт на нашите напитки, имаме методи за филтриране на място“. Компанията в действителност инвестира много средства в поддръжката на система за филтриране. Прясна вода = свежа кола.

Температура

Във веригата поддържат температурата на тяхната напитка чрез изолирана тръба, която минава от хладилник в машината за наливане. По тръбата тече постоянно вода, което поддържа температура малко над нулата. Именно ниската температура е от съществено значение за постигане на пикови нива въглероден диоскид. Това не само осигурява свеж газиран вкус, но означава, че карбонизация ще продължи по-дълго, отколкото в други ресторанти. Никога не поръчвайте Coca Cola без лед. Той е от съществено значение за перфектното разреждане на сиропа.

Сироп

Също както и температурата на водата, във веригата охлаждат сиропа, преди да достигне до диспенсъра.

Сламката

Забелязали ли сте, че сламките на веригата са по-широки спрямо тези на другите ресторанти за бързо хранене? Според сайта на McDonald’s причината за това е, за да достига вкусът до всички сетива.

И така, заключението на Стела  – няма магия, просто няколко правила, които са наложени.

Източник: zdrave.to
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *