Да си спомним за Монсерат Кабайе и великия ѝ дует с Фреди Меркюри. Тръпки ме побиват! (ВИДЕО)

Сигурно вече сте разбрали, че през тази седмица почина великата испанска прима на операта Монсерат Кабайе. Певицата си отиде от този свят след продължително боледуване, издъхвайки в една от болниците на любимата си Барселона.

Именно Барселона е градът, който преди много години Монсерат Кабайе възпя в дует с друг велик певец – Фреди Меркюри от рок групата Queen.

Можем да кажем, че дуетът на Монсерат Кабайе и Фреди Меркюри е един от върховите моменти в историята на музиката изобщо. Много рядко се случва два таланта от подобен ранг да обединят усилията си в обща песен. Определено това е един наистина епичен момент, който музиката винаги ще помни.

Вече и двамата не са на този свят. Можем само да почетем паметта им и да продължим да ги помним. Определено те дадоха много от себе си на изкуството. И на световната музика.

Припомнете си още веднъж тази наистина велика песен:

Монсерат Кабайе почина на 85-годишна възраст в Барселона – същият град, в който е и родена.

Тя е един от най-бляскавите гласове на Испания за всички времена. Позната е с участието си в опери на Верди, но и на много други велики творци. През 60-те години става известна в цял свят, пеейки в опера на Доницети в култовата „Карнеги Хол“.

През 1987 година записва дуета си „Барселона“ с Фреди Меркюри. 5 години по-късно това става официална песен на Олимпийските игри в столицата на Каталуния.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *