ГЕРБ обещава по-високи заплати през новата година

Правителството очаква заплатите да се вдигнат през новата 2018 година. Това заяви министърът на труда и социалната политика Бисер Петков.

Министър Петков бе гост в сутрешния блок на БНТ, като той обсъди важни въпроси, свързани с благоденствието на българите.

„Като вземем предвид 10%-то нарастване на минималната работна заплата, по-високите заплати в сектори като здравеопазване и сигурност, както и нагласите на работодателите в частния сектор да увеличават заплатите – всичко това ще доведе до едно значително повишение на доходите през тази година“, коментира министър Петков.

Утре ще бъде разгледан националния план за заетостта, като със 71 млн. лв. се предвижда финансиране на държавни мерки в тази посока, защото в сферата на заетостта се очертава дефицит и на количество, и на качество, посочи Бисер Петков. Прогнозите са, че доходите ще продължават да растат през 2018 г.

„Основният приоритет в нашата област е прилагането на европейския стълб за социални права, добави той. В сърцевината на европейската политика е кохезионната политика и затова българската позиция е, че тази политика и сближаването трябва да продължи. Трябва да има една конвергенция на сближаване на доходите в отделните държави с изпреварващ растеж в България. Надявам се, че Европа ще продължи да сближава държавите членки“, каза още министър Бисер Петков.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *