Бойко Борисов обмисля третата си оставка

Премиерът на България Бойко Борисов вече обмисля дали да не подаде оставка за трети път, научи нашата медия от отлично осведомени източници.

Причина за това е нарастващото напрежение между управляващата партия ГЕРБ и коалицията Обединени патриоти.

Както е известно, тези дни вицепремиерът Валери Симеонов шокира цяла България с изказването си по адрес на майките с увреждания. След това премиерът Борисов поднесе извинение на всички майки, но Симеонов отказа да го направи.

В момента Борисов е в ситуация, в която той не може да продължи да управлява с коалиционен партньор като Валери Симеонов, тъй като това вреди много на неговия имидж и рейтинг. Ясно е обаче, че ако Патриотите отпаднат от коалицията, ГЕРБ няма как да управлява сама.

Именно поради това Борисов планира нова оставка и ново явяване на избори. Целта е ГЕРБ отново да спечели, а след това партията да се коалира с „по-приемливи“ партньори, каквито биха могли да бъдат новите партии в десния спектър.

Остава да видим, какво точно ще реши Бойко Борисов. В момента той е в много тежка ситуация, а основна причина за това е поведението на неговото вице Валери Симеонов.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *