Трябва ли у нас да има задължителна казарма? Ето какво каза ген. Попов

Задължителната казарма е актуална тема от доста време и е въпрос, който трябва да бъде обмислен, трябва планиран, но и трябва да бъде широко обсъждан, защото виждаме, че в Украйна се разчита на мобилизация. В Русия – по същия начин, но така трябва да се направи така, че да бъде работещ и хората да приемат, че това е необходимо“.

Това каза бившият началник на отбраната ген. Константин Попов в ефира на Bulgaria ON AIR, цитиран от „Блиц“.

По думите му е важно как това ще се приеме от хората.

„Дори да кажем, че ще върнем някаква част от наборната служба, ако този вариант не заработи и хората, които трябва да влязат в армията, кажат „Не“ и намерят изход, заминавайки за чужбина, цялата идея отива по дяволите.

Трябва да се направи сериозен анализ на заплахите. И министърът има право да знае дали е застрашена националната ни сигурност“, допълни ген. Попов.

Константин Попов
Ген. Константин Попов говори за нуждата от казарма у нас

Той е категоричен, че трябва да се мисли за цялостната картина, а не на парче.

„Имаше период, в който се полагаха усилия, като че ли тогава тенденцията беше положителна. От няколко години се връщаме към обратното. И тук въпросът е винаги за възнаграждението, да, то е важно, но трябва да се имат предвид условията на труд, работата, отношението към службата. Много важен е въпросът какво е нашето възпитание и отношение към работата, дали ние сме отдадени на това да работим в интерес на общността“, добави ген. Константин Попов.

Той е на мнение, че ние сме се фокусирали върху това какво още ще придобиваме:

„Но за мен първи приоритет е това, което сме го купили, да може да работи, да сме сигурни, че има достатъчно въоръжение и достатъчно подготвени хора, инфраструктура. В изграждането на инфраструктурата на „Граф Игнатиево“ изоставаме. Това не е добра новина“.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *